Το άλφα της Ιθάκης μου - Κεραμάρη, Ελένη (Ελληνική λογοτεχνία / Έξη, 2014)
Δύο ιστορίες, ένας μεγάλος έρωτας, ένα ασυγκράτητο πάθος που αναζητά την ολοκλήρωσή του. Πόσο ισχυρά είναι τα πρέπει και πόσο τα θέλω; Ποια θέση έχουν στις ζωές μας; Σε μία κοινωνία δέσμια των προκαταλήψεων και του καθημερινού μόχθου για επιβίωση ο έρωτας θεωρείται πολυτέλεια.Η ηρωίδα σε αυτό το βιβλίο είναι η ενσάρκωση όλων των χαμένων ονείρων που πασχίζουν να ξαναγεννηθούν, όχι με το πέρασμα του χρόνου αλλά με το πέρασμα της ζωής. Λένε πως ο χρόνος επουλώνει τις πληγές, αλλά μπορεί να σβήσει τις μνήμες; Ένα γύρισμα της μοίρας και το παρελθόν έρχεται πάλι μπροστά. Πρέπει ν' αντισταθεί στη δύναμή του. Μπορεί όμως; Κι έτσι το ταξίδι ξεκινάει... Μυρωδιές, γεύσεις, εικόνες, ήχοι και συναισθήματα θα σας οδηγήσουν εκεί... Στο άλφα της Ιθάκης μου