Μυστικό άρωμα : μυθιστόρημα - Lopinot, Joelle, 1956- (Καστανιώτη, 2015)
Το Μυστικό άρωμα μεταφέρει τον αναγνώστη σε συναρπαστικές εποχές της Ιστορίας, ενώ τον εισάγει στη γοητεία της Ανατολής, στα μυστικά της μαγείας αλλά και στα μυστήρια της ζωής και του θανάτου. Έπειτα από έναν τρομακτικό σεισμό η Πέρσα χάνει τις αισθήσεις της, παγιδευμένη στα συντρίμμια του σπιτιού της. Καθώς οι διασώστες προσπαθούν να την εντοπίσουν, εκείνη βιώνει κάτι αλλόκοτο, μια πρωτόγνωρη κατάσταση που τη συγκλονίζει περισσότερο και από τον σεισμό που γκρέμισε το σπίτι της. Επιθανάτια εμπειρία ή ταξίδι σε προηγούμενες ζωές της; αναρωτιέται. Υπάρχει άλλη ζωή, πεπρωμένο, κάρμα, ή βιώνει παραισθήσεις; Έρχεται κανείς στη γη για κάποιον προκαθορισμένο σκοπό; Υπάρχει αδερφή ψυχή ή όλα αυτά είναι ένας ρομαντικός μύθος; Και τι είναι το μυστικό άρωμα που καλείται η ίδια ν' ανακαλύψει; Παλεύοντας να βρει το νήμα της αλήθειας, ξεκινά άθελά της ένα μεταφυσικό ταξίδι που θα την παρασύρει στα σαγηνευτικά αρώματα της αρχαίας Αιγύπτου, στη μινωική Κρήτη, στη Νότια Γαλλία του Μεσαίωνα και πιο μακριά ακόμη... σε μέρη όπου, άλλοτε, είχε βιώσει τον πιο δυνατό έρωτα, την ευτυχία αλλά και τη βαναυσότητα των ανθρώπων. Από τη συγγραφέα του μπεστ σέλερ Η Αγριλιά.