Η γυναίκα του πέμπτου - Kennedy, Douglas, 1955- (Ωκεανίδα, 2009)
Η ερωτική περιπέτεια του Χάρι ήταν ασήμαντη, αλλά του στοίχισε την έδρα του στο Πανεπιστήμιο. Ο γάμος του διαλύθηκε και η σχέση του με τη μοναχοκόρη του καταστράφηκε. Για να γλιτώσει από το σκάνδαλο, αποφασίζει να φύγει για το Παρίσι. Εκεί, μετά από διάφορα τυχαία περιστατικά, καταλήγει να δουλεύει ως νυχτοφύλακας σ' ένα ύποπτο μέρος, προσπαθώντας παράλληλα να γράψει το μυθιστόρημά του. Και τότε, όταν πια νιώθει πως έχει πιάσει πάτο, ερωτεύεται μια αινιγματική γυναίκα, έναν παράξενο "άγγελο" που θα στοιχειώσει μια για πάντα τη ζωή του.