Το αγόρι στη βαλίτσα - Kaaberbol, Lene (Crime stories, 2013)
Η Νίνα Μπόου είναι νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού και εργάζεται σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Δανία, τόσο επίσημα όσο και κρυφά, φροντίζοντας και τους μετανάστες των οποίων η αίτηση χορήγησης ασύλου έχει απορριφθεί. Περνά μεγάλο μέρος της ζωής της σ' έναν κόσμο όπου το εμπόριο ανθρώπων, η κακοποίηση και ο ξαφνικός θάνατος αποτελούν καθημερινότητα, έναν κόσμο όπου εξαφανίζονται παιδιά κάθε μέρα χωρίς κανείς να ψάχνει τους λόγους. Ώσπου έρχεται μια μέρα που η Νίνα ανακαλύπτει ένα αγόρι σε μια βαλίτσα. Τότε αποφασίζει να βρει η ίδια ποιο είναι και πού ανήκει. Το αναλαμβάνει σαν προσωπική αποστολή, γιατί δεν δέχεται ν' αφήσει και αυτό το παιδί να εξαφανιστεί. Μόνο που με την απόφασή της αυτή τίθεται σε κίνδυνο και η δική της ζωή. Μια ιδιαίτερα επίκαιρη ιστορία μυστηρίου για τον σκοτεινό κόσμο του trafficking (εμπορία ανθρώπων), με καταιγιστική δράση.