Πειρατικές ιστορίες - London, Jack, 1876-1916 (Νεανική βιβλιοθήκη ;, 1988)
Η αγάπη του Λόντον για την περιπέτεια έσπρωξε την περιέργειά του στο να γνωρίσει και τον υπόκοσμο. Από κει και πέρα οι αφορμές και τα ερεθίσματα ήταν πολλά και η συγγραφική του δεξιοτεχνία τα αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο, δημιουργώντας μια σειρά διηγήματα με λαθρεμπόρους, θαλασσόλυκους και τυχοδιώκτες. Με τη γλαφυρή του γλώσσα γεμάτη με ναυτική ορολογία και ιδιότυπες λέξεις, με μια σπάνια περιγραφική ικανότητα κι αφηγηματική δύναμη, χτίζει ιστορίες που ενθουσιάζουν μικρούς και μεγάλους, γεμάτες εικόνες και γεγονότα ενός κόσμου που, αν και χτεσινός, υπάρχει ακόμα και σήμερα.