Ελληνικές παραδοσιακές φορεσιές = Hellenic traditional costumes. - Παπαγεωργίου, Γήσης, 1939- (Ελληνοαμερικανική Ένωση : Ακαδημία Αθηνών, 2010)
Στην ελληνική παραδοσιακή κοινωνία, η οποία ενσωματώνει αρχαιοελληνικές καταβολές και χριστιανικές αντιλήψεις για την ένδυση, το ένδυμα, συνάρτηση οπωσδήποτε των κλιματικών συνθηκών, της τοπικής παραγωγής υφαντικών υλών και των δυνατοτήτων επικοινωνίας και εμπορικών σχέσεων, ακολουθεί κατά γεωγραφικές ενότητες μια μακρά ιστορική εξέλιξη με πολλές και ποικίλες επιρροές και αποτελεί φορέα ιστορικής μνήμης, παγιωμένων αντιλήψεων περί του σώματος και της ζωής και βεβαίως αισθητικής. Η έκδοση των ζωγραφισμένων ενδυμασιών, με ακρίβεια στη λεπτομέρεια, με ποικιλία χρωμάτων και διακοσμητικών σχεδίων από τον σκιτσογράφο κ. Γήση Παπαγεωργίου, οδήγησε σε θαυμαστό αποτέλεσμα.