Τοξικά απόβλητα - Hawkes, Nigel (Θέματα, 1988)
Αυτή η παιδική σειρά σχεδιάστικε ειδικά για να θίξει φλεγοντα προβλήματα, που αασχολούν σήμερα τον πλανήτη μας. Γράφτηκε από αναφνωρισμένους εμπειρογνώμονες, είναι βιβλία γνώσης. Στοχεύουν στον προσδιορισμό των προβλημάτων και στο ποίος και τι ταπροκάλεσε. Είναι ρεαλιστικά και δεν μειώνουν το μέγεθος και την έκταση αυτών των θεμάτων. Κάθε βιβλίο είναι δημιουργικό και αποβλέπει σ ένα καλύτερο μέλλον.