Η επιστήμη της λογικής : είναι, ουσία, έννοια - Hegel, Georg Wilheim Friedrich, 1770-1831 (Ανοιχτή βιβλιοθήκη, 2013)
Η Επιστήμη της Λογικής, ένα από τα μείζονα έργα του Γκέοργκ Χέγκελ, διαρθρώνεται σε δύο μέρη: i) την Αντικειμενική Λογική, όπου ο Χέγκελ πραγματεύεται αφενός την διδασκαλία του Είναι, αφετέρου τη διδασκαλία της Ουσίας, και ii) την Υποκειμενική Λογική, όπου πραγματεύεται τη διδασκαλία της Έννοιας. Η Επιστήμη της Λογικής, έργο που δύο σχεδόν αιώνες μετά την πρώτη του έκδοση στη Νυρεμβέργη (1812), εξακολουθεί να κατέχει δεσπόζουσα θέση στον φιλοσοφικό κανόνα, σηματοδότησε αξεπέραστα το «τέλος εποχής» για την κλασική μεταφυσική σκέψη. Κείμενο-κλειδί για την κατανόηση της εγελιανής φιλοσοφίας και μάλλον το πλέον απαιτητικό έργο του Γκέοργκ Χέγκελ, η Επιστήμη της Λογικής αποτελεί μια ρωμαλέα φιλοσοφική «απάντηση» στο καντιανό μεταφυσικό σύστημα, όπως αυτό διατυπώθηκε στην Κριτική του Καθαρού Λόγου. Το κείμενο του Χέγκελ προλογίζει κριτικά ο μεταφραστής, ενώ η έκδοση περιλαμβάνει ακόμη την διαφωτιστική μελέτη του τελευταίου στην αγγλική γλώσσα "Commentary to Hegel understanding and respective inferences", καθώς και γλωσσάρι και ευρετήριο.