Ο πρώτος μου υπολογιστής - Μανδραβέλης, Πάσχος, 1963- (Το παιδί, οι γονείς και η πληροφορική, 1997)
Ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής φτάνει στο σπίτι του Κωστάκη και της Ελενίτσας. Παρέα με τον πατέρα τους ξεχύνονται στη μεγάλη περιπέτεια της εξερεύνησής του. Οι ερωτήσεις είναι πολλές: Πώς λειτουργεί; Πώς αποθηκεύουν οι δισκέτες και τα CD-ROM; Τι κάνουν τα παράθυρα και τι ρόλο παίζουν τα κυκλώματα; Πώς η λογική γίνεται μαθηματικά, τα μαθηματικά ηλεκτρικά σήματα και τα ηλεκτρικά σήματα λογική; Όλες οι απαντήσεις στο μυθιστορηματικό ταξίδι του Κωστάκη, της Ελενίτσας και του μπαμπά τους στο μαγικό κόσμο της πληροφορικής.