Αγροδασοπονία - Παπαναστάσης, Βασίλειος Π. (Ζήτη, 2015)
Οι μικτές καλλιέργειες με δένδρα και γεωργικά φυτά, καθώς και οι βοσκότοποι με αραιά δένδρα, αποτελούν παραδοσιακά συστήματα χρήσης γης, αλλά η αγροδασοπονία, η επιστήμη που ασχολείται με τα συστήματα αυτά, είναι νέα και σε μεγάλο βαθμό άγνωστη στη χώρα μας. Στο βιβλίο αυτό -με τη βοήθεια 200 περίπου έγχρωμων εικόνων και σχημάτων- αναλύονται οι βασικές αρχές που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία των αγροδασικών συστημάτων και τα πολλαπλά αγαθά και υπηρεσίες που προσφέρουν. Επικεντρώνεται στα παραδοσιακά αγροδασικά συστήματα, αλλά περιέχει βασικές πληροφορίες και για την εγκατάσταση σύγχρονων συστημάτων καθώς και για τα καταλληλότερα είδη που προσφέρονται για τον σκοπό αυτό. Απευθύνεται σε γεωτεχνικούς, κυρίως, επιστήμονες, αλλά και σε αγρότες. Προορίζεται και ως διδακτικό βιβλίο σε επαγγελματικά λύκεια, πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα.