Ο Μπρουνέτι και ο κακός οιωνός : αστυνομικό μυθιστόρημα - Leon, Donna, 1942- (Καστανιώτης, 2013)
Ούτε μια ώρα ανάπαυλα για τον αστυνόμο Μπρουνέτι ετούτο το καυτό καλοκαίρι... Μια μέρα τον επισκέπτεται ο Μπρούσκα, ο παιδικός του φίλος που δουλεύει στο δημαρχείο. Του μιλάει για τη διαφθορά των δικαστών της Βενετίας. Άλλη μια ευκαιρία, λοιπόν, για τον Μπρουνέτι να αντιταχθεί στους ανωτέρους του, που δεν έχουν καμιά διάθεση να ψάξουν στα ενδότερα του δικαστικού συστήματος της Γαληνοτάτης. Προφανώς, κάποιοι υψηλά ιστάμενοι θα ενοχληθούν... Μα και ο υπαστυνόμος Βιανέλο έχει μπελάδες. Η θεία του, μια ευκολόπιστη ηλικιωμένη κυρία, μανιακή με τα ωροσκόπια, τις χαρτομαντείες και τις προβλέψεις κάθε είδους, τραβάει μεγάλα χρηματικά ποσά από την οικογενειακή επιχείρηση: θύμα κάποιου απατεώνα τσαρλατάνου που την εκμεταλλεύεται ή μήπως κάτι άλλο; Όταν δολοφονείται ένας γραμματέας του δικαστηρίου, οι πενιχρές ελπίδες για τις πολυπόθητες διακοπές του Μπρουνέτι εξανεμίζονται...