Παιδί και internet : όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για μια δημιουργική και ασφαλή χρήση του διαδικτύου - Παπαγεωργίου, Μάκης, 1962- (Παιδί και μέσα επικοινωνίας, 2010)
Γιατί είναι χρήσιμο το διαδίκτυο σε ένα παιδί; - Πόσο επιδρά στην προσωπικότητά του; - Από ποιους κινδυνεύει ένα παιδί στο διαδίκτυο; - Πώς μπορώ να το προστατέψω; - Με ποιους επιτρέπεται να συζητάει; - Πώς θα καταλάβω, αν είναι εθισμένο στο διαδίκτυο; - Πού πρέπει να απευθυνθώ για υποστήριξη; Το διαδίκτυο είναι η μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση του 20ού αιώνα. Έγινε το μέσο, που επέτρεψε τη διάχυση της πληροφορίας, της ενημέρωσης, της γνώσης και της ψυχαγωγίας σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας την ισότιμη και άμεση πρόσβαση όλων των ανθρώπων στο συσσωρευμένο πλούτο του. Παράλληλα, μετέβαλε την επικοινωνία σε μια ανοικτή, άμεση και αμφίδρομη σχέση. Είναι ουσιαστικά το μεγαλύτερο παράθυρο στον πλανήτη Για το παιδί η χρήση του διαδικτύου είναι εξαιρετικά απαραίτητη και η γνώση του είναι ένα απολύτως αναγκαίο εφόδιο. Ο εθισμός και οι αρνητικές επιδράσεις του διαδικτύου μπορούν να αποφευχθούν με την ενεργό παρέμβαση γονέων και εκπαιδευτικών. Αυτοί, και όχι κάποιοι τρίτοι άγνωστοι, θα μάθουν στα παιδιά τους την ωφέλιμη και εποικοδομητική χρήση του διαδικτύου, θα τα πληροφορήσουν για τους κινδύνους που υπάρχουν σ' αυτό, και θα διασφαλίσουν ότι η σχέση των παιδιών με αυτό το πολύτιμο εργαλείο θα γίνει δημιουργική και ασφαλής.