Επεξεργασία σμάλτου - Παπαδόπουλος, Δημήτριος (Εκδόσεις Ίων, 2008)
Το βιβλίο "Επεξεργασία Σμάλτου" έρχεται για να συμπληρώσει ένα κενό της Ελληνικής βιβλιογραφίας, συμβάλλοντας στην άρτια κατάρτιση των τεχνιτών αργυροχρυσοχοΐας. Παράλληλα μπορεί να αποτελέσει ερέθισμα για καλλιτέχνες-δημιουργούς που επιθυμούν να εξασκηθούν σε παλαιότερες τεχνικές επεξεργασίας του σμάλτου.