Ο δρόμος του μπλέ φεγγαριού - Πριοβόλου, Ελένη, 1959- (Νεανική βιβλιοθληκη : Ζωή και κοινωνία, 1991)
Μέσα στις σελίδες του βιβλίου αυτού ζωντανεύουν οι περιπέτειες της μικρής Μυρρίνης: η ανακάλυψη του Οροπεδίου του Μπλε Φεγγαριού, οι ζήλιες των συμμαθητριών της, τα παιχνίδια της, η αγάπη της γιο τον Κωνσταντίνο. Κι είναι αυτή η αγάπη που τη γιατρεύει για το ότι Δε γνώρισε ποτέ τη μητέρα της.