Το φάντασμα της όπερας - Schumacher, Joel, 1939-; Butler, Gerard, 1969-; Richardson, Miranda, 1958-; Rossum, Emmy, 1986-; Wilson, Patrick, 1973- (Odyssey Entertainment : Warner Bros, 2004)
Η φωνή του την καλεί... Η νεαρή Σοπράνο Κριστίν νομίζει ότι είναι Ο ¶γγελος της Μουσικής, φύλακας και προστάτης της. Μόνο η Μαντάμ Γκιρί, γνωρίζει ότι μυστηριώδης αυτός άγνωστος είναι το Φάντασμα, ένας παραμορφωμένος μουσικός ζει στις κάτω από την Όπερα του Παρισιού, σκορπώντας τον τρόμο στους καλλιτέχνες...Όταν η θερμόαιμη ντίβα της Όπερας Καρλότα εγκαταλείψει στη μέση τις πρόβες μιας παράστασης, η διεύθυνση του θεάτρου δεν έχει άλλη επιλογή: θα εμπιστευτεί στην Κριστίν τον πρωταγωνιστικό ρόλο! Η απόδοση της είναι ονειρική... Μαγνητίζει το κοινό και το Φάντασμα, που αποφασίζει να αφιερώσει τη ζωή του για να καλλιεργήσει το ταλέντο της και να τη μεταμορφώσει σε κορυφαίο αστέρι της Όπερας. Δεν είναι, όμως, ο μόνος θαυμαστής της Κριστίν! Ο πλούσιος και γοητευτικός Ραούλ τη διεκδικεί το ίδιο παθιασμένα... Αν και ο μέντοράς της ασκεί επάνω της μια παράξενη επιρροή, η Κριστίν έλκεται περισσότερο από τον εντυπωσιακό Ραούλ, εξοργίζοντας το Φάντασμα και θέτοντας τα θεμέλια για ένα δραματικό αποκορύφωμα πάνω στη σκηνή! Εκτροχιασμένα πάθη, αχαλίνωτη ζήλια και παράφορη αγάπη...