Οι μύκητες απ' τον Γιογγόθ - Lovecraft, Howard Phillips, 1890-1937 (Ξένη Λογοτεχνία / Αίολος, 1992)
Πέντε διηγήματα και ποιήματα, επιλεγμένα από το ποιητικό έργο του Χ. Φ. Λάβκραφτ (1890-1937) περιέχει αυτός ο τόμος, άγνωστα στο ελληνικό κοινό, που μεταφράζονται για πρώτη φορά. Η μοναδική ικανότητα του συγγραφέα να δημιουργεί κλίμα τρόμου και αγωνίας στα έργα του αναγνωρίζεται και σ' αυτά τα μικρά αριστουργήματά του, η ποιητική του δε ικανότητα κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί ακόμη και μ' αυτήν του Πόε.