Οι ήρωες του δάσους Open season - Allers, Roger; Culton, Jill (Sony Pictures Animation, 2006)
Τί γίνεται όταν μια αρκούδα η οποία έχει εξημερωθεί και έχει γίνει κατοικίδιο μιας ρέηντζερ-φύλακα του κοντινού δάσους και ζει ζωή χαρισάμενη στο γκαράζ της, αναγκαστεί από ένα μονοκέρατο ελάφι να επιστρέψει στη φύση? Η απάντηση σε αυτό το φιλοσοφικό ερώτημα έρχεται από την πρώτη απόπειρα ταινίας κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της Sony Pictures Animated. Ο Boog λοιπόν (η αρκούδα) δραπετεύει στη φύση, φεύγοντας από το γκαράζ της Beth (η ρέηντζερ) μαζί με το νέο του κολλητάρι, τον Elliot (το ελάφι με τα κουτσουρεμένα κέρατα εξαιτίας ενός μανιακού κυνηγού) και θα προσπαθήσει να εγκλιματιστεί στον φυσικό του χώρο διαμονής. Και θα δυσκολευτεί αρκετά είναι η αλήθεια, θα γνωρίσει και άλλα ζωάκια του δάσους και θα αντιμετωπίσει μαζί τους τον προαναφερθέντα μανιακό κυνηγό ονόματι Shaw, όμως τελικά...