Οι Μάχες της Ελασσόνας και του Σαρανταπόρου και η σημασία τους για την έκβαση των βαλκανικών πολέμων - Σαχινίδης, Κωνσταντίνος Γ. (Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, 2013)
Οι μάχες του Σαρανταπόρου και της Ελασσόνας σε συνδυασμό με το σύνολο των επιχειρήσεων που προηγήθηκαν και ακολούθησαν προκαθόρισαν συνολικά τη νικηφόρα έκβαση του πρώτου βαλκανικού πολέμου.