Παύλος και Ελένη : μυθιστόρημα - Αμπατζόγλου, Πέτρος, 1931-2004 (Κέδρος, 1990)
Ένα σύγχρονο ερωτικό μυθιστόρημα με ερωτήματα για τη ζήλεια, την αποκλειστικότητα στον ερωτικό σύντροφο, τη φθορά στην καθημερινότητα και το όνειρο για φυγή και την ανυποχώρητη ελευθερία που ίσως μας οδηγεί στη μοναξιά. Το δεύτερο βιβλίο του συγγραφέα, μετά το "Τι θέλει η κυρία Φρίμαν" της τριλογίας "Ανθρώπινες σχέσεις".