Αγελαδοτροφία : με έμφαση στη διατροφή - Παπαδόπουλος, Γεώργιος Κ. (Ελληνοεκδοτική, 2011)
Στο βιβλίο αυτό περιέχονται οι βασικές γνώσεις της εκτροφής των αγελάδων γαλακτοπαραγωγής και η ενδεδειγμένη πρακτική εφαρμογή τους για τη μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας και ανταγωνιστικότητας των αγελαδοτροφικών μονάδων. Περιλαμβάνει ειδικότερα: - Την εκτροφή των μοσχίδων αναπαραγωγής. - Τη διαχείριση του αναπαραγωγικού κύκλου των αγελάδων (οίστρος, κυοφορία, τοκετός, γαλακτοπαραγωγή). - Τα μεταβολικά νοσήματα των αγελάδων. - Τη στρατηγική και την τεχνική της διατροφής των αγελάδων, με ιδιαίτερη έμφαση στον προσδιορισμό των αναγκών, την κατάρτιση και τη χορήγηση του σιτηρεσίου. - Την αλληλεπίδραση μεταξύ διατροφής και αναπαραγωγής. - Την επίδραση της διατροφής στην ποιότητα του γάλακτος. - Τη διατροφή παχυνόμενων μόσχων. - Την τεχνική εκτίμησης της βιωσιμότητας των αγελαδοτροφικών μονάδων. Το βιβλίο αποτελεί χρήσιμο βοήθημα για τους Γεωπόνους, Κτηνιάτρους, Τεχνολόγους Γεωπονίας, σπουδαστές Γεωτεχνικών Σχολών ή Τμημάτων, παραγωγούς και κάθε ασχολούμενο με την αγελαδοτροφία.