Ζητήματα πολιτιστικής επικοινωνίας : μουσείο, εκπαίδευση, κοινωνία, πολιτιστική πολιτική - Μπίκος, Γεώργιος Δ., 1967- (Κουλτούρα και τέχνες, 2014)
Στο βιβλίο αυτό μελετάμε δύο κοινωνικά πολυσήμαντους πολιτιστικούς θεσμούς που συναρτώνται, αφενός, με την εκπαίδευση και την παιδεία του λαού και των νέων και, αφετέρου, με την εκάστοτε κυρίαρχη κουλτούρα που θεωρεί η πολιτεία και οι κοινωνικά αποδεκτές ελίτ του πνεύματος ότι αξίζει να μεταλαμπαδευτεί στην κάθε επόμενη γενιά. Πρόκειται για τον θεσμό του Μουσείου και τον θεσμό των Βιβλιοθηκών.