Αποκείμενα - Παπαδημητρακόπουλος, Ηλίας Χ. (Νεφέλη, 2000)
Η πρώτη έκδοση του παρόντος πονήματος κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ (1983) και περιελάμβανε μια επιλογή κριτικών και άλλων άρθρων, τα οποία δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά κατά το διάστημα 1962-1983. Η παρούσα έκδοση με τον ίδιο τίτλο ΑΠΟΚΕΙΜΕΝΑ παρουσιάζει επιλογή αναλόγων κειμένων αλλά καλύπτει τη χρονική περίοδο 1984-1999. Άρα θα λέγαμε ότι η δεύτερη έκδοση είναι συνέχεια της πρώτης.Το βιβλίο χωρίζεται σε θεματολογίες. Στην πρώτη με τίτλο Συγγραφείς και Κείμενα καταχωρούνται κείμενα διαφόρων πεζογράφων, η σχέση Πεντζίκη και Σκαρίμπα, μικρό εγκώμιο για τον Μποστ, κ.α.