Το παραμύθι της ανάσας - Μπουσίου-Γεροστάθη, Δήμητρα (Ελληνοεκδοτική, 2015)
Το Παραμύθι της Ανάσας είναι ένα φανταστικό ταξίδι στον κόσμο του ανθρώπινου σώματος. Τα παιδιά γνωρίζουν τα όργανα που το αποτελούν και τις βασικές τους λειτουργίες. Μαθαίνουν ποιοι είναι οι εχθροί που απειλούν την υγεία και πώς αντιμετωπίζονται. Και το σημαντικότερο: ανακαλύπτουν πώς να προστατεύουν τη νεράιδα της Ζωής, την Ανάσα, από τον πιο φοβερό εχθρό της, τον Καπνό. Το βιβλίο συνοδεύεται από: Προτάσεις Δραστηριοτήτων για εκπαιδευτικούς και γονείς. Το επιτραπέζιο εκπαιδευτικό παιχνίδι: Το Κάστρο του Βασιλιά Νου. Το Παραμύθι της Ανάσας αποτελεί δράση του προγράμματος «Πάρε Ανάσα» της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας για την πρόληψη της καπνιστικής συμπεριφοράς των μαθητών και εντάσσεται στις δράσεις του «Κοινωνικού Σχολείου» του Υπουργείου Παιδείας.