Η ορθόδοξη πίστη : εισαγωγή στη χριστιανική διδασκαλία - Φωτίου, Σταύρος Σ. (Αρμός, 2014)
Το ανά χείρας βιβλίο συνιστά προσπάθεια ευσύνοπτης παρουσίασης της χριστιανικής πίστης, της αντίληψης δηλαδή της Εκκλησίας για την αρμονική σχέση του ανθρώπου με τον Θεό και, κατ' επέκταση, με τον εαυτό του, το συνάνθρωπό του και τη φύση. Με εύληπτο τρόπο προβάλλονται τα μείζονα θέματα που συγκροτούν την πρόταση ζωής την οποία η Εκκλησία καταθέτει ενώπιον της ελευθερίας των ανθρώπων. Πρόκειται για προσπάθεια εκλαϊκευμένης απόδοσης πτυχών της ορθόδοξης θεολογίας, ώστε ο οποιοσδήποτε αναγνώστης να γνωρίσει τον πυρήνα της χριστιανικής διδασκαλίας. Στόχος του βιβλίου είναι ο αναγνώστης να συναντηθεί με τα μεγάλα υπαρξιακά μηνύματα του Χριστιανισμού και να κατανοήσει πώς αυτά νοηματοδοτούν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής.