Πριν και μετά το πάσχα - Φάρος, Φιλόθεος, 1930- (Εκδόσεις Αρμός, 2014)
Η άμεση προσωπική συνάντηση κάθε ανθρώπου με τον αναστημένο Χριστό είναι βασική επιδίωξη της πνευματικής ζωής και ο άνθρωπος έχει πνευματική ζωή στο ποσοστό πού έχει συναντήσει τον αναστημένο Χριστό ... Επειδή λοιπόν η συνάντηση του ανθρώπου με τον αναστημένο Χριστό έχει τόση σημασία, η 'Εκκλησία ανέπτυξε και προσφέρει έναν τρόπο, μια πορεία (τη λειτουργική) πού κάνει δυνατή αυτή τη συνάντηση για όποιον την ακολουθήσει ... Η λειτουργική ζωή της Εκκλησίας δεν είναι ούτε ευκαιρία για αποδραστικές μεταρσιώσεις, ούτε μία μαγική και άλογη διαδικασία, αλλά είναι ένας τρόπος με τον οποίο η Χάρη του Θεού, πού εκπηγάζει από το λυτρωτικό έργο του 'Ιησού Χριστού, προσλαμβάνει και μεταμορφώνει, με τη συναίνεση του ανθρώπου, την ανθρώπινη κατάντια ... Ακολουθώντας ακριβώς τις λειτουργικές ευκαιρίες τις επιλεγμένες από την Εκκλησία μας "με σοφία πού προκαλεί ίλιγγο", της περιόδου πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το Πάσχα, ο συγγραφέας αναζητεί, αναλύει και ερμηνεύει για τον καθένα μας, με το γνωστό διεισδυτικό πνεύμα και την απλή και προσιτή σε όλους γλώσσα του, τα μηνύματα της πνευματικής πανδαισίας των ημερών αυτών: Ένα θαυμάσιο βοήθημα για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν ενεργά σ' αυτή την πανδαισία! (Από την παρουσίαση στο οπισ