Εισαγωγή στην αισθητική επιστήμη : εγχειρίδιο εφαρμοσμένης αισθητικής : χρήσιμο για όλες τις βαθμίδες σπουδών αισθητικής - Πατζίκα, Τιμοθέα (Παπαζήση, 2013)
Πολύτιμο βοήθημα το οποίο συμβάλλει ουσιαστικά στην κάλυψη διδακτικών αναγκών των σπουδαστών στον κλάδο της Αισθητικής. Η ύλη είναι χωρισμένη σε πέντε βασικές ενότητες. 1η Ενότητα Αισθητική του σώματος, με ανάπτυξη προβλημάτων παχυσαρκίας, κυτταρίτιδας Χαλάρωσης μυϊκού συστήματος, και μεθόδους θεραπείας. 2η Ενότητα Αισθητική προσώπου, μέθοδοι και τεχνικές καθαρισμού του δέρματος, γενικές περιποιήσεις, βαθύ καθαρισμό του δέρματος, και προβλήματα όπως λιπαρότητα, ξηρότητα, αφυδάτωση, ευρυαγγεία, εμφάνιση και αντιμετώπιση της ακμής. 3η Ενότητα Εξειδικευμένες περιποιήσεις του δέρματος, όπως: απολέπιση (αρμοδιότητα Αισθητικών και Γιατρών), μάσκες (βιολογικές και πλαστικές) καλλυντικές και αντιηλιακές κρέμες. 4η Ενότητα Συστηματική παρουσίαση αιτιών τριχοφυΐας και μεθόδων αποτρίχωσης, φυσιολογία του δέρματος και της τρίχας, τύποι τριχώματος και στάδια αναπτύξεως της τρίχας. 5η Ενότητα Ειδικές περιποιήσεις όπως φροντίδα προβλημάτων τριχωτού της κεφαλής, μακιγιάζ και αισθητική ενδυμασίας. Σε κάθε κεφάλαιο προτείνονται: - Ερωτήσεις όλων των τύπων (πολλαπλής επιλογής, του τόπου «σωστό λάθος», αντιστοίχισης, συμπλήρωσης κενού) - Στο τέλος του βιβλίου περιέχονται απαντήσεις των ερωτήσεων και γλωσσάρι όρων - Πλούσια βιβλιογραφία.