Ο κόσμος των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων - Duda, Rudolf (Παπασωτηρίου, 2008)
Έχουν μια ζωή εξ ολοκλήρου δική τους. Με το πέρασμά τους από γενεά σε γενεά αποτελούν σιωπηρούς μάρτυρες του μακρινού παρελθόντος. . . Στο βιβλίο αυτό με τις 260 έγχρωμες φωτογραφίες περιγράφονται περισσότερα από ογδόντα είδη και ποικιλίες πολυτίμων και ημιπολύτιμων λίθων από όλο τον κόσμο - στη φυσική τους μορφή, επεξεργασμένοι και σε κοσμήματα. Συμπεριλαμβάνονται όχι μόνο κλασσικοί, πολύτιμοι και ημιπολύτιμοι λίθοι και πολύτιμα μέταλλα, αλλά επίσης πολλοί πρόσφατα ανακαλυφθέντες λίθοι, άλλοι που προέρχονται από ζωντανούς οργανισμούς -μαργαριτάρια, ήλεκτρον (κν. κεχριμπάρι) και κοράλια- και ακόμη μερικά κοινά πετρώματα των οποίων η μοναδικότητα φαίνεται μόνο μετά από επεξεργασία και γυάλισμα. Διαβάστε για την προέλευσή τους και τις ιδιότητές τους, την ιστορία τους, την αστρολογία και τις μυθικές θεραπευτικές δυνάμεις τους- και ίσως θα μπορούσατε να βρείτε ένα πολύτιμο ή ημιπολύτιμο λίθο που θα άλλαζε τη ζωή σας.