Η ελληνική οικονομία μετά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο : η μακρά πορεία προς την κρίση, η μνημονιακή διαχείριση και οι επιπτώσεις της, εκτιμήσεις και προοπτικές - Γιαννιώτης, Αλέξανδρος (Σταμούλη, 2015)
Oι προσπάθειες της Ελλάδος, μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τείνουν να βοηθήσουν την οικονομία της, να συμπορευθεί, με τις οικονομίες των δυτικοευρωπαϊκών χωρών. Η συμπόρευση σχεδιάζεται εις τα πλαίσια των Ευρύτερων Οικονομικών Σχημάτων τα οποία αναπτύσσονται εις τον Ευρωπαϊκόν Χώρον.