Συντήρηση ξύλινων τεχνουργημάτων - Μαντζανάρης, Κωνσταντίνος Δ., 1970- (Εκδόσεις Αρμός, 2015)
Στην ανα χείρας δοκιμή επιχειρείται η μελέτη όψεων της συντήρησης ξύλινου τεχνουργήματος θέτοντας διαρκώς ερωτήματα, τα οποία αφορούν τόσο τη σκεπτέα κρίση του συντηρητή όσο και τη διαλεκτική, που αναπτύσσει με τη σχετική βιβλιογραφία. Κατ'αυτόν τον τρόπο, δομείται μια κριτική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει τόσο τα στάδια της συντήρησης όσο και τη διαχείριση των υλικών και των μεθόδων, ακολουθώντας τον κείμενο διάλογο της βιβλιογραφίας. Τελικός κριτής της ανωτέρω δοκιμής καθίσταται ο αναγνώστης προτείνοντας επιμέρους συζητήσεις για τους ερευνητικούς ορίζοντες των έργων τέχνης.