Το αρμενάκι της ελπίδας : διηγήματα - Τσίρος, Σπύρος Γ. (Κέδρος, 1984)
«Τα διηγήματα του Σπύρου Γ. Τσίρου, γραμμένα με γλαφυρότητα και ρεαλισμό, φέρνουν το μήνυμα πως και στο σημερινό κόσμο, η ανθρωπιά μπορεί να νικήσει την παγωνιά του...» ανέφερε κάποιο από τα πολλά δημοσιεύματα, για τον Ήλιο με τα κρόσια», το προηγούμενο βιβλίο του Σπύρου Γ. Τσίρου, που απέσπασε τα ευνοϊκά σχόλια της κριτικής. Χαρακτηριστικό της θερμής υποδοχής που επιφυλάχθηκε στον «Ηλιο με τα κρόσια», είναι και τούτο: Μαθητής της Δ' τάξης, του 14ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών ο Νίκος Γ. Σκλατινιώτης, αυτό διάλεξε σαν θέμα της έκθεσης που τους έβαλε ο δάσκαλος, κι έγραψε πως «το θαυμάσιο αυτό βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του...».