Αγιολογικά μελετήματα - Ράμφος, Ιωάννης Σπ. ([χ.ό.], 1948)
τ.1. Σπυρίδων ο Θαυματουργός. Θεοδόσιος ο Κοινοβιάρχης. Ευθύμιος ο Μέγας -- τ.2. Αι τρείς ευρέσεις της τιμίας κεφαλής Ιωάννου του Προδρόμου, Ο Αββά Γεράσιμος ο Ιορδανίτης. Οι τεσσαράκοντα μάρτυρες -- τ.3. Αι εορταί των θεομητορικών αρχών. Η κοίμησις της Θεοτόκου -- τ.4. Αλέξιος ο άνθρωπος του Θεού. Σάββας ο ηγιασμένος. Αναστασία η φαρμακολύτρια -- τ.5. Ιωάννης ο Καλυβίτης. Τρύφων ο μάρτυς. Βλάσιος ο ιερομάρτυς. Θεοφύλακτος ο Νικομηδείας -- τ.6. Οι Άγιοι Σέργιος και Βάκχος. Μόδεστος Ιεροσολύμων. Χαράλαμπος Ιερομάρτυς. Η εορτή των Αγ. Αποστόλων Πέτρου και Παύλου -- τ.7. Οι άγιοι Ιλαφίων ο Μέγας, Ιωαννίκος ο θαυματουργός. Αικατερίνη η μεγαλομάρτυς. Βαρβάρα η μεγαλομάρτυς. Ιππόλυτος και η συν αδειδ. 1954