Εγκυκλοπαίδεια της Αρχαίας Ελλάδας - Chisholm, Jane (Άγκυρα, 2015)
Μια εύχρηστη, περιεκτική εγκυκλοπαίδεια με πλούσια εικονογράφηση και καταπληκτικό φωτογραφικό υλικό. Οι λεπτομερείς χάρτες, οι αναπαραστάσεις των ιστορικών γεγονότων, των οικοδομημάτων και της καθημερινής ζωής, ζωντανεύουν ολόκληρο τον αρχαίο ελληνικό κόσμο. Η εγκυκλοπαίδεια της Αρχαίας Ελλάδας φανερώνει μπροστά στα μάτια μας, μέσα από λεπτομερείς εικόνες, το πιο θαυμάσιο κεφάλαιο της ιστορίας του κόσμου. Οι ελληνικές πόλεις-κράτη ανέπτυξαν μοναδικές ιδέες γύρω από την τέχνη, την αρχιτεκτονική, τη λογοτεχνία, τους νόμους, τη φιλοσοφία, την επιστήμη. Οι ιδέες αυτές ενέπνευσαν ολόκληρο τον κόσμο και πολλά στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, βρίσκονται στις ρίζες του πολιτισμού άλλων λαών. Η εγκυκλοπαίδεια παρουσιάζει την ιστορία της Αρχαίας Ελλάδας από το 2000 π.Χ. μέχρι το 30 π.Χ. όταν η Ελλάδα κατακτήθηκε από τους Ρωμαίους.