Επιθεωρητής Μεγκρέ - Simenon, Georges, 1903-1989 (Ψιλά γράμματα, 1986)
«Έχουμε τόσους λόγους για να ευγνωμονούμε τον Σιμενόν! Προπάντων γιατί είναι ανεξάντλητος συγγραφέας. Έτσι σου ρχεται να τον χειροκροτήσεις, όπως ακριβώς στο τσίρκο ξεσπάς σε χειροκροτήματα μπροστά στα εξαίσια κόλπα κάποιου μεγάλου ακροβάτη».