Πειθαρχία χωρίς τιμωρία - Arnall, Judy (Εκδόσεις Μάρτης και Gordon Hellas, 2014)
Ένα βιβλίο για την πειθαρχία με άφθονες πρακτικές συμβουλές, στρατηγικές, μεθόδους και ιδέες για τους γονείς βρεφών έως και εφήβων. Ένα βιβλίο που σας προτείνει ΑΚΡΙΒΩΣ τι να κάνετε, τη δεδομένη στιγμή, για κάθε τύπο συμπεριφοράς, από το κλαψούρισμα μέχρι το σερφάρισμα στο ίντερνετ. Σήμερα οι γονείς και τα παιδιά αντιμετωπίζουν πολύ διαφορετικές προκλήσεις απ' ό,τι η προηγούμενη γενιά. Τα σημερινά παιδιά δεν παίζουν μόνο στην παιδική χαρά της γειτονιάς, αλλά και στο απέραντο και περίπλοκο διαδικτυακό σύμπαν όπου οι δυνατότητες του γονέα για έλεγχο και επιτήρηση είναι πολύ περιορισμένες. Ακόμα και στην τρυφερή ηλικία των τεσσάρων ετών, το παιδί σας μπορεί να έρθει σε επαφή με τον κόσμο και ο κόσμος να έρθει σε επαφή με το παιδί σας. Ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα στο γονέα και το παιδί παίζει καταλυτικό ρόλο ώστε το παιδί να σας βλέπει σαν τον φυσικό του σύμβουλο. Οι παραδοσιακές μέθοδοι πειθαρχίας δεν έχουν πια πέραση στα σημερινά παιδιά και υπονομεύουν τη δυνατότητά σας να επηρεάζετε τα ολοένα και πιο ευάλωτα παιδιά σας που σας χρειάζονται ως οδηγό ζωής! Το ξύλο και η "απομόνωση στη γωνία" δεν είναι πια αποτελεσματικά. Χρειάζονται νέα εργαλεία πειθαρχίας!