Εδώ Σελήνη - Τζώρτζογλου, Νίτσα, 1926-2009 (Κέδρος, 1982)
Έναν αιώνα ύστερα από την εποχή μας οι πηγές πετρελαίου έχουν εξαντληθεί. Η γη κινδυνεύει να μείνει χωρίς καύσιμα. Η γη, που είναι πια κοινή πατρίδα για όλους τους κατοίκους της. Οι επιστήμονες αποφασίζουν να αναζητήσουν καινούριες πηγές ενέργειας και να τις αναζητήσουν στο φεγγάρι. Αυτό θα χρειαστεί υπομονή, καιρό και κόπο, γι’ αυτό σχηματίζουν μια αποστολή από νεαρούς εθελοντές καλά εκπαιδευμένους. Η αποστολή ξεκινά για να συναντήσει απίθανες περιπέτειες στο νεκρό δορυφόρο. Αν πέτυχε ή όχι το σκοπό της, θα το δείτε διαβάζοντας το «Εδώ Σελήνη». (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)