Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο - Παπαθεοδούλου, Αντώνης, 1977- (Λογοτεχνικά βιβλία με πολύχρωμη εικονογράφηση / Πατάκης, 2014)
Δρόμοι και πλατείες, αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, δέντρα που ψιθυρίζουν παραμύθια και σιντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους... εκτός από αυτόν... τον πόλεμο. Ακολουθήστε μας σε μια ξενάγηση στην πόλη που έδιωξε τον πόλεμο, στην πόλη που πρέπει να χτίσουμε κάποτε όλοι μέσα στο κεφάλι μας...