Σχολικός εκφοβισμός, Bullying : αποτελεσματικές δεξιότητες επικοινωνίας, τρόποι αντιμετώπισης - Ρασιδάκη, Χριστίνα (Βιβλία για εκπαιδευτικούς / Πατάκης, 2015)
Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ένας πολύτιμος οδηγός για να διαγνώσετε έγκαιρα και να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά κοροϊδίες, πειράγματα και περιστατικά εκφοβισμού (bullying) στον χώρο του σχολείου. Απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς, αλλά και σε σχολικούς συμβούλους, ψυχολόγους, ειδικούς παιδαγωγούς, φοιτητές, γονείς και σε όσους έρχονται σε επαφή με παιδιά και νέους. Στις σελίδες του θα βρείτε: - Πώς και γιατί εκδηλώνονται περιστατικά σχολικού εκφοβισμού και σε ποιες αιτίες οφείλεται η αύξησή τους. - Τις πιο έγκυρες και αξιόπιστες μεθόδους αντιμετώπισης του σχολικού εκφοβισμού, εφαρμοσμένες βήμα προς βήμα σε πλήθος περιστάσεων και εμπλουτισμένες με αυθεντικά παραδείγματα διαλόγων. - Φόρμες και έντυπα για την περιγραφή περιστατικών bullying με χρήσιμες οδηγίες για τη συμπλήρωσή τους. - ?εξιότητες αποτελεσματικής επικοινωνίας που στοχεύουν στην ενδυνάμωση του ρόλου του εκπαιδευτικού, στη συνέτιση των παιδιών που ασκούν βία καθώς και στην ενίσχυση της αλληλεγγύης ανάμεσα στους μαθητές. - Μεθόδους αποτελεσματικής προσέγγισης στην επικοινωνία με τους γονείς και με τα παιδιά που βάλλουν και βάλλονται.