Μια χαρά : διηγήματα - Κυθρεώτης, Χρίστος (Σύγχρονη ελληνική λογοτεχνία / Πατάκης, 2014)
«Φυσικά γνώριζα πως αυτός ο τρόπος ζωής δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα. κάποιος, κάτι, κάποτε, θα με ανάγκαζε να ξεβολευτώ. Μέχρι τότε όμως, κανείς δεν με υποχρέωνε να διαλύσω το ιδιωτικό μου σύμπαν όσο μπορούσα να το αποφύγω, θα το απέφευγα». Ένας νεαρός οπαδός της ΑΕΚ δεν θέλει να είναι Αλβανός. Ένας έφηβος δεν διαχειρίζεται και πολύ ψύχραιμα αυτό που βλέπει στον καθρέφτη. Μια σπουδάστρια κάνει όσες παρακάμψεις χρειάζονται προκειμένου να αποφύγει τη λύπη της. Ένας Ελληνοκύπριος αδυνατεί να ξεφορτωθεί τα απομεινάρια της μνήμης. Ένας τριαντάχρονος συνειδητοποιεί πως όσα έχει είναι μια χαρά ωστόσο εκείνος δεν τα θέλει. Και μια γυναίκα σε πρόωρη κλιμακτήριο κάνει ξαφνικά όλα όσα μέχρι τότε απεχθανόταν. Έξι άνθρωποι που για κάποιο λόγο αποφασίζουν να τα βάλουν με τον εαυτό τους την εποχή που όλα μοιάζουν να πηγαίνουν μια χαρά.