Σμύρνη μου αγαπημένη : θέατρο - Ντενίση, Μιμή (Θέατρο / Πατάκης, 2014)
1923. Προσφυγικός συνοικισμός. Το παλιό τεφτεράκι με τις συνταγές της νενές της που σώθηκε από την Καταστροφή φέρνει στη Φιλιώ Μπαλτατζή μνήμες από τις όμορφες μέρες της. 1917. Η Σμύρνη στις δόξες της, το ίδιο και η οικογένεια Μπαλτατζή, απ τις πιο σημαντικές της πόλης. Η ζωή είναι μια ατέλειωτη γιορτή χαράς, ελπίδας και προσμονής, που φτάνει στο αποκορύφωμα με τον ερχομό των Ελλήνων. Μαζί με την ιστορία της οικογένειας, τις σχέσεις, τους έρωτες, τις αντιζηλίες, ξετυλίγεται και το κουβάρι της ιστορίας της Σμύρνης. Γύρω τους, διχόνοια, σκοπιμότητες, διεθνή συμφέροντα, προδοσίες από φίλους και Συμμάχους, και στο επίκεντρο κάτοικοι της κοσμοπολίτισσας Σμύρνης που οδεύουν ανυποψίαστοι προς το τραγικό τέλος της. Το έργο γράφτηκε μετά από πολυετή έρευνα και στηρίζεται σε μαρτυρίες Ελλήνων, Λεβαντίνων και Τούρκων, καθώς και σε άγνωστα στο ευρύ κοινό ντοκουμέντα. Είναι ένα έργο που υμνεί τον πολιτισμό και την ομορφιά της ζωής της Ιωνίας και την προσφορά των προσφύγων στη σύγχρονη Ελλάδα. «Ένα συγκλονιστικό θεατρικό έργο γεμάτο νοσταλγία, τρυφερότητα, πάθος, αλλά όχι εμπάθεια. Η Μιμή Ντενίση ξέρει να ξυπνάει με τον λόγο της τα πιο βαθιά κρυμμμένα συναισθήματα». Ολυμπία Δουκάκη «Το βαθιά συγκινητικό και εξαντλητικά διερευνητικό θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση ίσως ανάψει άλλη μία φωτιά, όχι απ αυτές που καταστρέφουν, αλλά αντ αυτού εξαγνίζουν τις ψυχές δύο εθνών». Martin Sherman .