Ο αρχιτέκτονας και ο αυτοκράτορας της Ασσυρίας - Arrabal, Fernando (Δωδώνη, 1997)
Στο έργο "Ο Αρχιτέκτονας και ο Αυτοκράτορας της Ασσυρίας", πάνω στον αμνιοτικό χώρο ενός έρημου νησιού, ζει μόνος του ο Αρχιτέκτονας. Ο μύθος ξεκινάει με την εμφάνιση του Αυτοκράτορα, ως μοναδικού επιζώντος από το αεροπορικό δυστύχημα που έγινε πάνω από το νησί. Οι δυο άνδρες, ο Αυτοκράτορας, ως κληρονόμος του πολιτισμού και ο απολίτιστος Αρχιτέκτονας, με την αθωότητα της πνευματικής ευδαιμονίας του ανθρώπου πριν από την πτώση του παραδεισιακού μύθου, θ' ακολουθήσουν επίπονες μυητικές διαδικασίες, χρησιμοποιώντας το παιχνίδι των ρόλων και της θεατρικής μεταμόρφωσης.