Εκεί που δεν φαίνεται ο Θεός - Νικόλαος Χατζηνικολάου, Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, 1954- (Έκδοση Ιεράς Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυτεωτικής, 2010)
Το βιβλίο αυτό,μέσα απο απλά γεγονότα,διαλόγους,προβληματισμούς,περιγράφει την πάλη του ανθρώπου να αποκαλύψει το πρόσωπο του Θεού εκεί που το σκεπάζει η λογική αυτού του κόσμου,η φυσική αντίληψη των πραγμάτων και η υπεροπτική απαίτηση της ανθρώπινης μικρότητας.Είναι γεμάτο απαιτητικά ερωτήματα και έντονο προβληματισμό,που πολύ φυσιολογικά απασχολούν,ζαλίζουν και ενίοτε σκανδαλίζουν την ανθρώπινη ψυχή.Δεν δίνει όμως καμία άμεση απάντηση ούτε προσπαθεί να πείσει με λογικό τρόπο και εντυπωσιακές επιχειρηματολογίες.Επιδιώκει να δώσει τη λεπτή αίσθηση της διακριτικής αλλά πειστικής παρουσίας του αληθινού Θεού εκεί που Αυτός δεν διακρίνεται,μέσα στον πόνο,στην αναπηρία,στην τραγικότητα της ζωής,στον αδυσώπητο θάνατο,όπως αυτή προβάλλεται σε αληθινά γεγονότα και αντανακλά στη ζωή αυθεντικών ανθρώπων. Η πίστη,η αυθεντική,αθώα,παιδική πίστη στη θεότητα του Χριστού δείχνει τον Θεό...εκεί που Αυτός δεν φαίνεται.