Ιστορικός άτλας των Σταυροφοριών - Konstam, Angus (Σαββάλας, 2006)
Το βιβλίο αυτό εξετάζει την περίοδο των σταυροφοριών, δηλαδή την περίοδο των 200 ετών μετά το 1097 η οποία χαρακτηρίστηκε από την προσπάθεια των χριστιανών να ανακαταλάβουν τους 'Αγιους Τόπους από τους μουσουλμάνους. Για το σκοπό αυτό σημειώθηκε η μεγαλύτερη μέχρι τότε μετακίνηση ανθρώπων -από τις χαμηλότερες μέχρι τις υψηλότερες τάξεις- μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Ο "Ιστορικός 'Ατλας των Σταυροφοριών" -με το ζωντανό κείμενο, τους λεπτομερείς χάρτες και την πλούσια εικονογράφηση- παρουσιάζει τους πρωταγωνιστές αυτής της περιόδου, ρίχνει φως στα κίνητρα των σταυροφόρων και παραθέτει τις αμέτρητες θηριωδίες που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια αυτού του ιερού πολέμου.