Ιστορικός Άτλας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας - Constable, Nick, 1971- (Σαββάλας, 2005)
Στο βιβλίο "Ιστορικός 'Ατλας της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας" τα παιδιά θα ενημερωθούν για την ιστορία και την κουλτούρα των αρχαίων Ρωμαίων, για τη θρησκεία, τους πολέμους, τις τέχνες αλλά και τις δολοπλοκίες της εξουσίας, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό μια πλήρη εικόνα του ρωμαϊκού πολιτισμού. Τα κείμενα είναι γραμμένα με τρόπο απλό και κατανοητό, ενώ το πλούσιο φωτογραφικό υλικό και οι ειδικά σχεδιασμένοι χάρτες κάνουν τη μελέτη γόνιμη και ευχάριστη.