Ιστορικός άτλας των Αγίων Τόπων - Farrington, Karen (Σαββάλας, 2005)
Oι 'Αγιοι Τόποι -ένα σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών- ανέκαθεν είχαν ταραχώδη ιστορία, σημαντικό μέρος της οποίας είναι σήμερα γνωστό χάρη στη Βίβλο. Όμως, πολλά από τα γεγονότα και τα πρόσωπα που περιγράφονται εκεί μοιάζουν αντιφατικά, ως και εξωπραγματικά. Ο "Ιστορικός άτλας των Αγίων Τόπων", έχοντας στηριχθεί στα πιο πρόσφατα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας, αποτελεί μια σπουδαία μελέτη για τον αναγνώστη που ενδιαφέρεται να μάθει την ιστορία της περιοχής από τους αρχαίους χρόνους μέχρι σήμερα. Εξαιρετικές φωτογραφίες και χάρτες καθοδηγούν τον αναγνώστη στο ταξίδι του στο Ισραήλ, τον Λίβανο, την Αίγυπτο, την Ελλάδα, την Ιταλία, το Ιράκ, την Τουρκία, τη Συρία, το Ιράν και την Ιορδανία, ώστε να τον βοηθήσουν να κατανοήσει τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.