Ιστορικός άτλας της Αναγέννησης - Ritchie, Robert (Σαββάλας, 2005)
Ο "Ιστορικός άτλας της Αναγέννησης" καλύπτει όλες τις πτυχές του πολιτισμού της εποχής εκείνης, από τη ζωγραφική μέχρι τη λογοτεχνία, ενώ ταυτόχρονα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική ιστορία της συγκεκριμένης περιόδου, με τη βοήθεια ενός γλαφυρού κειμένου, ειδικά σχεδιασμένων χαρτών, διαγραμμάτων και πανέμορφων έγχρωμων φωτογραφιών.