Ο Ταρτούφος - Moliere, 1622-1673 (Παγκόσμιο Θέατρο, 1986)
Ο Ταρτούφος δεν είναι μόνο το πιο πολυπαιγμένο έργο του Μολιέρου. Έχει γίνει αντικείμενο τόσων συζητήσεων, μελετών και αμφισβητήσεων, που όχι μόνο η υπόθεση και η πλοκή του είναι γνωστές, αλλά και το κείμενό του. Εκτός από το όνομα του κεντρικού ήρωα που έχει γίνει επίθετο, συνώνυμο του «υποκριτής», υπάρχουν και φράσεις και στίχοι του έργου που έχουν περάσει στον καθημερινό λόγο. Δύο τρεις σκηνές του έχουν αναχθεί σε αυτοτελή κομμάτια με δικό τους τίτλο (η Σκηνή του ερωτικού καβγά, η Σκηνή της εξομολόγησης...) Τέλος, υπάρχουν αποσπάσματα που είναι τόσο γνωστά ώστε ένα μεγάλο μέρος του κοινού είναι σε θέση, όχι μόνο να τα αναγνωρίζει αυθόρμητα στην ανάγνωση ή στην παράσταση, αλλά ακόμη και να τα απαγγέλλει. Αποσπάσματα στα οποία το κοινό αντιδρά περίπου όπως και στις γνωστές άριες μιας όπερας.