Η ανθρώπινη φωνή ; Το φάντασμα της Μασσαλίας ; Η ψεύτρα ; Την έχασα - Cocteau, Jean, 1889-1963 (Παγκόσμιο Θέατρο : Μικρή Θεατρική Βιβλιοθήκη ;, 1994)
Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΦΩΝΗ (La Voix humaine) πρωτοπαίχτηκε στην Comedie Francaise από την Berthe Bovy. Γυρίστηκε σε ταινία από τον Roberto Rossellini με την Anna Magnani. To ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΑΣΣΑΛΙΑΣ (Le Fantome de Marseille) γράφτηκε για την Edith Piaf. Ο ΨΕΥΤΗΣ (Le Menteur - που έγινε, εδώ ΨΕΥΤΡΑ και το ΤΗΝ ΕΧΑΣΑ (Je l'ai perdue) γράφτηκαν για τον Jean Marais, που τα έπαιξε στο ραδιόφωνο, με μουσική του Jean Wiener.