Να μαγευτώ και να μεθύσω - Θεοδωράκης, Μίκης, 1925-2021 (Ποίηση, 2000)
"Δεν είμαι ποιητής, όμως, όταν οι στίχοι άρχισαν να σφυροκοπούν το μυαλό μου, ένιωσα πόσο οι λέξεις μπορεί να ντυθούν στο αίμα· πόσο να με λυτρώσουν..." (Μίκης Θεοδωράκης)