Ποιμαντική αντιμετώπιση των αιρέσεων και της παραθρησκείας - Αλεβιζόπουλος, Αντώνιος Γ., 1931-1996 (Διάλογος, 1995)
Στην εποχή μας οι αιρέσεις και η παραθρησκεία εμφανίζουν ιδιαίτερη έξαρση. Παλαιές ομάδες αναβιώνουν, εμφανίζονται νεώτερες, με εκατοντάδες προσωπεία και απειλούν όλους τους τομείς της ζωής, ακόμη και τον χώρο της οικονομίας και της πολιτικής. Τα σχέδια τους καταρτίζονται στα διεθνή κέντρα τους. Χρησιμοποιούν σύγχρονα μέσα, δημιουργούν ειδικές (μυστικές) υπηρεσίες εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας και ενώνονται μεταξύ τους για να αντιμετωπίσουν τον “κοινό εχθρό”, δηλαδή τον καθένα που θα τολμήσει να ασκήσει εναντίον τους κριτική. Οι ομάδες αυτές δεν γνωρίζουν θρησκευτικά η γεωγραφικά σύνορα, μετακινούν απεριόριστα ανθρώπινο δυναμικό και υλικά μέσα, προκειμένου να επιτύχουν τους σκοπούς που έθεσαν.