Τζαζ ιστορίες και ανησυχίες - Παπαδημητρίου, Σάκης, 1940- (Απόπειρα, 2003)
Για πρώτη φορά συγκεντρώνονται σ' ένα βιβλίο κείμενα από τις ραδιοφωνικές εκπομπές του Σάκη Παπαδημητρίου, καθώς και θέματα που τον απασχολούν εδώ και πολλές δεκαετίες. Προσωπικές ιστορίες και περιπέτειες, ταξίδια και φεστιβάλ, πρόσωπα, βιβλία, δίσκοι. Τα ρεμπέτικα και τα μπλουζ, ο αυτοσχεδιασμός, η κλασική μουσική, η "Μουσική του κόσμου". Το άνοιγμα της τζαζ σε άλλες καλλιτεχνικές μορφές: κινηματογράφος, λογοτεχνία, θέατρο, χορός, φωτογραφία. Οι αισθητικές αξίες και τα κριτήρια αξιολόγησης, οι κοινωνικοί αγώνες, οι ουτοπικές πλευρές και οι παρερμηνείες. Το "πνεύμα" της τζαζ κυκλοφορεί στις σελίδες παραμένοντας ανήσυχο και απρόβλεπτο.